
سرور voip
خرید سرور VoIP بخش مهمی از انتخاب شما برای خرید فناوری ویپ را تشکیل میدهد. سرور ویپ با انواع و قابلیتهای مختلفی که دارد میتواند به روشهای مختلفی هم به سیستم تلفن ویپ شما سود برساند. بنابراین با داشتن اطلاعات کافی در مورد انواع مختلف آن و قابلیتها و عملکردهای هریک، میتوانید بیشترین استفاده را از قابلیتهای آن داشته باشید.
در ادامه ضمن معرفی انواع سرور ویپ و قابلیتها و تواناییهای آنها، نکات مهمی که باید به هنگام خرید هر یک از انواع مختلف سرور ویپ در نظر داشته باشید را بیان میکنیم. تا انتها با ما همراه باشید.
انواع سرور ویپ
سرورهای ویپ، براساس نحوه استفاده از آنها به دو نوع اصلی تقسیم میشوند:
1. سرور دیدیکیت
منظور از اختصاصی این است که یک سرور یا یک pc یا یک مرکز تلفن به صورت کامل در اختیار سامانه ویپ قرار میگیرد. در این حالت شما از آن سختافزار به صورت انحصاری استفاده میکنید و عملیاتی مثل مجازیسازی یا اشتراکگذاری سختافزار در آن اتفاق نمیافتد.
2. سرور مجازی
سرور مجازی برخلاف سرور دیدیکیت میتواند به صورت اشتراکی علاوه بر ویپ برای عملیاتهای دیگر هم مورد استفاده قرار گیرد. در این حالت مجازیسازی انجام گرفته و سختافزار به اشتراک گذاشته میشود.
ضرورت نیازسنجی برای خرید سرور voip
با توجه به نیازمندیهای مرکز تماس شما، گزینههای مختلفی برای خرید سرور ویپ وجود دارد. در صورت تعیین درست ضروریات و نیازمندیها، انتخاب و خرید شما از بین گزینههای مختلف سرور ویپ، متناسب با نیازهای شما و به صورت بهینه انجام میپذیرد و از هزینه اضافی جلوگیری میشود.
به عنوان یک مثال در مراکز تماس اپنسورس ما میتوانیم دو پیشنهاد مناسب خرید سرور ویپ برای این مراکز تماس داشته باشیم:
- میتوان از کیسهای کامپیوتر معمولی به عنوان سرور استفاده کرد. یک کیس کامپیوتر با یک سیپییو i3 و 8 گیگ رم، یک پیشنهاد مناسب برای این مراکز تماس خواهد بود؛ چرا که علاوه بر هزینه حداقلی برای این مراکز تماس، تا چندین سال میتواند پاسخگوی نیازهای مرکز تماس شما باشد و تا حداقل 2 سال هم رکورد فایلهای صوتی شما را پشتیبانی میکند.
- پیشنهاد بعدی مرکز تماس AHG مدل DSB1 مرکز تلکام ایران است. این مرکز تماس بر پایه Asterisk است، توانمندی بالایی در زمینه مرکز تماس دارد و از تمامی ویژگیها و قابلیتهای IP-PBX پشتیبانی میکند.
ویژگیهای مرکز تماس AHG مدل DSB1
- قابلیت ارتباط با 10 سیپ ترانک به صورت همزمان (sip trunk)
- قابلیت ارتباط با 30 خط سیپ فون (sip phone)
- قابلیت مدیریت 50 تماس همزمان
- قابلیت ضبط مکالمات تا 1 سال (حافظه داخلی)
- پشتیبانی از 120 کاربر داخلی
- قابلیت ارتباط با سایت و تماس هوشمند
- پشتیبانی از تمامی امکانات مرکز تماس IP-PBX
همانطور که اشاره شد در مراکز تماس اپن سورس نیاز به سختافزار خاصی نیست و میتوان از مرکز تماس AHG مدل DSB1 مرکز تلکام ایران یا شاسیهای سرورهایی که نسبتا قدیمی هستند یا از منابع کمتری بهرهمند هستند هم به عنوان سرور استفاده کرد.
اما اگر بخواهید برای یک پروژه از مرکز تلفنهای سیسکو و مایکروسافت استفاده کنید بهتر است از سرورها و سختافزارهای قویتر استفاده کنید. علت هم این است که در مراکز تماس اپنسورس، سامانه ویپ روی یک سیستم عامل (لینوکس) راهاندازی میشود ولی در مراکز تلفن سیسکو و مایکروسافت برای راهاندازی هر قسمت از سامانه ویپ (مرکز تلفن، کالسنتر، رکورد تماس و ….) نیاز است که یک سیستمعامل با مقدار منابع رم و سیپییو مشخصی درگیر شود.
خرید سرور voip
همانطور که اشاره شد دو نوع سرور ویپ داریم: سرور دیدیکیت و سرور مجازی. در ادامه نکاتی مهم در انتخاب و خرید هر کدام از این سرورها بیان میشود تا بیشترین کارایی را در قبال نیازمندیهای خود داشته باشید.
خرید سرور دیدیکیت یا اختصاصی
خرید سرور دیدیکیت ویپ باید متناسب با نیازهای شما از جمله حجم کارهای شما، وجود یا عدم وجود کالسنتر، میزان رکورد موردنیاز، تعداد تماسهای همزمان و… باشد و از یک مرکز تماس تا مرکز تماس دیگر متفاوت خواهد بود.
مزایا و معایب سرور اختصاصی
- اختصاصی بودن سرور
- سرعت بالا
- امکان مدیریت بهتر سرور اختصاصی
- فضای نگهداری بالا
- هزینه خرید و راهاندازی بالاست.
خرید سرور اشتراکی یا سرور مجازی
برخلاف سرورهای دیدیکیت، از سرورهای اشتراکی در همه جا نمیتوان استفاده کرد. به صورت پیشفرض برای سیستمعاملهای ویپ (گفته شده در قسمت قبل) میتوان از مجازیسازی استفاده کرد. حتی وقتی سرور، عملیات دیگری مثل دیتاماینینگ یا هاستینگ (ارائه خدمات اینترنتی) و کارهایی که عملیات بالایی روی هارد و رم سیستمعامل دارد را انجام میدهد هم میتوان از مجازیسازی استفاده کرد و این کار با افزایش یا کاهش رم و سیپییو متناسب با هر سرور مجازیسازی امکانپذیر میشود.
سرورهای اشتراکی میتوانند به شدت در هارد سیستمعامل و به تبع آن در کارایی خدمات ویپ تاثیر بگذارند. برای مثال قطعی صدا، خشخش و تاخیر (delay) در صدا مسائلی هست که معمولا در سرورهای مجازی با آن روبرو میشوند.
مزایا و معایب سرور مجازی
- هزینه بسیار پایین
- مناسب برای کسبوکارهای کوچک و متوسط
- کاربران نمیتوانند بیشتر از حد مجاز اختصاص داده شده از منابع استفاده کنند.
از کدام سرور ویپ استفاده کنیم؟
کاربران سیستم ویپ را میتوان به سه دسته تقسیم کرد: دسته اول کسبوکارهای کوچک (small office)، دسته دوم کسبوکارهای متوسط (medium office)، دسته سوم سازمانها و کسبوکارهای بزرگ (enterprise office)
برای دسته اول از مراکز تلفن کوچک مثل AHG- DSB1 استفاده میشود.
برای دسته دوم به دلیل وجود سیستمهای مجازیسازی به شرط آنکه عملیات سنگین روی هارد و رم سیستم عامل انجام ندهید، بخشی از منابع را به سامانه ویپ اختصاص دهید. در این حالت علاوه بر عملکرد بهتر، هزینههای خرید تجهیزات شبکه و راهاندازی آنها را هم نخواهید داشت. پس هزینهها تا حد زیادی کاهش مییابد.
برای دسته سوم اما به دلیل حجم بالای کار، سرورهای مجازی پاسخگو نخواهند بود و بهتر است به صورت جداگانه سامانه ویپ را راهاندازی و سرور اختصاصی تهیه کنید. این کار علاوه بر هزینه نگهداری پایین، تعداد کاربران زیادی را با سرعت بالا پشتیبانی میکند.
به طور کلی شرکتها و سازمانهایی که برای اطلاعات و خدماتشان به دنبال پایداری بالا هستند و نمیخواهند از منابع اشتراکی استفاده کنند، تهیه سرور اختصاصی انتخاب مناسبی به نظر میرسد.

تیم ایران تلکام
همانطور گفتیم وردپرس فقط یک اسکلتبندی اولیه به شما میدهد پس بقیه کارها با خودتان است.
درباره تیم ما بیشتر بدانید
0 نظر
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید !