کالر آیدی چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟

کالر آیدی یکی از ویژگی‌های جالب تلفن‌هاست که اگر چه وجود آن ضروری نیست اما می‌تواند به بهبود کیفیت تماس و تسریع در روند پاسخگویی به آن‌ها کمک کند. برای مثال در یک رستوران با تماس یک مشتری و مشاهده شماره تلفن و اطلاعات دیگر او توسط Caller ID، دیگر نیازی به گرفتن آدرس نخواهد بود و اینگونه روند ارائه خدمت به مشتری با سرعت بیشتری انجام می‌شود. در ادامه با Caller ID بیشتر آشنا می‌شویم.

کالر آیدی چیست؟

Caller ID یا سرویس نمایش شماره تماس‌گیرنده، یک ویژگی تلفن است که شماره تلفن تماس‌گیرنده را قبل از پاسخ به تماس، روی دستگاه تلفن گیرنده نشان می‌دهد. شماره تلفن، مکان تماس‌گیرنده و صورتحساب مربوط یا نام مشترک در نمایشگر گوشی یا جعبه Caller ID جداگانه‌ای که به تلفن متصل است نشان داده می‌شود. کالر آیدی قابلیت فعالسازی روی تلفن‌های آنالوگ و دیجیتال را دارد.

ویژگی Caller ID به ویژه هنگام غربالگری تماس‌های شناخته شده، ناشناخته یا ناخواسته بسیار مفید است. تماس‌های نامطلوب از جمله تماس‌های تلفنی مزاحم، آزاردهنده و تهدیدآمیز با استفاده از شناسه تماس‌گیرنده، قابل شناسایی و پیگیری است.

caller-id

نحوه کار کالر آیدی به چه صورتی است؟

برای استفاده از ویژگی کالر آیدی باید از یک دستگاه تلفن که از قابلیت Caller ID پشتیبانی می‌کند استفاده کنید. از طرفی سرویس کالر آیدی باید هم روی خط تلفن شما و هم خط تلفن تماس‌گیرنده فعال باشد. با برقراری تماس و بعد از یک و نهایتا دو زنگ، اطلاعات تماس‌گیرنده از جمله شماره او در نمایشگر گوشی نشان داده می‌شود.

انواع کالر آیدی

کالرآیدی دو نوع اصلی دارد: شماره شناسه تماس‌گیرنده (Caller ID Number یا CID) و نام شناسه تماس‌گیرنده (Caller ID name یا CNAM).

CID چیست؟

CID سرویسی است که شماره تلفن تماس‌گیرنده با تلفن ما را در نمایشگر نمایش می‌دهد.

CNAM چیست؟

CNAM سرویسی است که نام مرتبط با شماره تلفن تماس‌گیرنده را در نمایشگر نمایش می‌دهد. کارکرد این سرویس را احتمالا در تلفن‌های همراه خود مشاهده کرده‌اید که نام شخص تماس‌گیرنده برای شما نمایش داده می‌شود. این نام می‌تواند نام یک کسب‌وکار یا یک شخص باشد و به عنوان یک رشته‌ متن با حداکثر 15 کاراکتر نشان داده می‌شود.

شما می‌توانید از کالر آیدی به دو شکل بهره ببرید:

1- کالر آیدی ورودی (Inbound Caller ID)

وقتی تماسی گرفته می‌شود، دیدن اینکه چه کسی با شما تماس می گیرد قبل از اینکه تلفن را بردارید مفید خواهد بود. با کالر آیدی، می‌توانید نام تماس‌گیرنده را حتی اگر در آدرس بوک شما نباشد هم ببینید.

کالر آیدی خروجی (Outbound Caller ID)

تقریباً همه افراد این روزها دارای کالر آیدی دارند پس چرا نباید بتوانیم آنچه را که طرف مقابل از ما می‌بیند شخصی سازی کنیم؟ کالر آیدی خروجی به شما امکان می‌دهد که کالر آیدی خروجی شخصی خود را تنظیم کنید تا به شکل دلخواه خود دیده شوید.

نمایشگر کالر آیدی چند کاراکتر را نشان می‌دهد؟

یک کالر آیدی برای نمایش یک نام حداکثر 15 کاراکتر ASCII دارد و نام نمایشی معمول آن 9 تا 12 کاراکتر است. شماره تلفن هم معمولا به صورت یک شماره ده رقمی نمایش داده می‌شود.

چگونه می‌توان نام و شماره کالر آیدی را تغییر داد؟

بستگی به ارائه‌دهنده سرویس تلفنتان دارد بنابراین امکان تغییر در نام کالر آیدی و شماره تلفن با شخصی‌سازی‌های مختلف وجود دارد اما نحوه انجام تغییر متفاوت است. برخی از ارائه‌دهندگان برای ایجاد تغییر باید با نماینده خدمات مشتری آن سازمان تماس بگیرید. برخی دیگر هم این امکان را فراهم کرده‌اند تا مستقیما از طریق یک رابط آنلاین تغییر دهید.

caller-id

DTMF و FSK

FSK و DTMF فرمت‌های انتقال داده هستند که اطلاعات تماس‌گیرنده را حمل می‌کنند.

نمایش کالر آیدی با FSK (Frequency Shift Keying)

Fsk روشی برای ارسال اطلاعات روی خطوط آنالوگ است. در FSK داده‌ها با تغییر فرکانس گسسته سیگنال منتقل می‌شوند. FSK برای انتقال اطلاعات باینری یا همان 0 و 1، از یک جفت فرکانس استفاده می‌کند. Fsk با همین داده‌های باینری شماره تماس‌گیرنده را روی تلفن مقصد، منتقل می‌کند.

هرگاه فرستنده بخواهد بیت 0 را ارسال کند یک موج 2200 Hz ایجاد می‌کند و وقتی بخواهد بیت 1 را ارسال کند موج 1200 Hz ایجاد می‌کند. بنابراین با ارسال پیوسته این فرکانس‌ها اطلاعات مدنظر را ارسال کرد. با این روش می‌توان اطلاعاتی مثل شماره تماس‌گیرنده، نام و اطلاعات دیگر را هم ارسال کرد.

نمایش کالر آیدی با DTMF (Dual tone multi frequency)

در این روش با فشار دادن هر یک از دکمه‌های روی دستگاه تلفن یک سیگنال تولید و فرستاده می‌شود. در مقصد مجموع سیگنال‌های تولیدشده شناسایی می‌شود و منجر به نمایش دادن شماره در صفحه می‌شود.

موضوعات مرتبط
در بحث پیرامون این مقاله شرکت کنید

تیم ایران تلکام

همانطور گفتیم وردپرس فقط یک اسکلت‌بندی اولیه به شما می‌دهد پس بقیه کارها با خودتان است.

درباره تیم ما بیشتر بدانید

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید