معرفی مرکز تماس asterisk

 مرکز تماس asterisk به عنوان دومین مرکز تماس قدرتمند opensource (متن باز) در نیا بسیار محبوب و شناخته شده است و به واسطه توسعه دهندگان بسیاری که دارد توانسته به عنوان یک مرکز تماس قابل اعتماد و توسعه پذیر جای خود را در بسیاری از شرکت ها و سازمان ها باز کند.

  1. معرفی نرم افزار asterisk
  2. ویژگی های بارز این مرکز تماس
  3. پوسته های  مختلف asterisk
  4. ساختار پیاده سازی این مرکز تماس
  5. بازار هدف این سامانه
  6. درگاه های ارتباطی
  7. توسعه پذیری
  8. ماژول ها
  9. باور های غلط 

مرکز تماس asterisk

معرفی نرم افزار asterisk

نرم افزار استریسک محبوب ترین نرم افزار تلفنی opensource در دنیا محسوب میگردد و این امر را مدیون ساختار متن باز و توسعه پذیر خود است.
این نرم افزار نزدیک به 20 سال است که توسط تیم توسعه دهنده خود روز به روز در حال توسعه بوده و هر روز دستخوش تغییراتی در سطح امکانات خود، گشته است و همواره با توجه به استاندارد سازی رابط های ارتباطی بین نرم افزار های مختلف، سعی کرده با بالا بردن قابلیت ذاتی خود یعنی انجام فرایند های تلفنی مرکز تماس، امکان ارتباط و همگام سازی با نرم افزار های سازمانی نظیر crm و erp ها و حتی وبسایت ها را فراهم کند.
 
به طور خلاصه این مسیر توسعه و پیشرفتی است که این نرم افزار در طول 20 سال در حال طی کردن آن است و باعث محبوبیت روز افزون آن گردیده است.

نرم افزار asterisk

پوسته های مختلف asterisk

 نرم افزار asterisk با نام های متفاوتی معرفی گردیده و شناخته می شود و خیلی از کاربران تفاوت بین آنها را نمیدانند. در این قسمت می خواهیم با مقداری شفاف سازی فنی این موضوع را بیان کنیم.
نرم افزار استریسک در واقع یک هسته برای انجام انواع قابلیت های تلفنی و مرکز تماس است و برای برنامه ریزی شدن در راستای انجام یک (فرایند سیستمی تلفنی) ،نیاز دارد  که تنظیمات جدید در قالب ساختار متنی بهش معرفی گردد.
 

لذا برای انجام این کار 2 راه وجود دارد:

1- ارتباط با نرم افزار تلفنی به صورت رابط سطح پایین (که فقط از عهده یک کارشناس متخصص بر می آید)
2- ارتباط از طریق پنل های Web  (راهی مطمئن و کاربر پسند)
 
 
مسلما راه حل دومی راهی است که اکثرا انتخاب میکنیم. زیرا خطا های انسانی حذف میگردد و بسیار سریع میتوان تنظیمات جدید را به سیستم معرفی کرد.
از این رو، شرکت های مختلفی اقدام به توسعه پنل های مختلف جهت انجام امور فوق کرده اند که با نام های نظیر ایزابل (issabel) –  الستیکس (elastix) – تری سی ایکس (3cx) – فری پی بی ایکس (freePBX) معرفی شده اند.
در نتیجه میتوان این جمع بندی را انجام داد که همه این پنل ها تفاوت چندانی در سطح عملکرد این مرکز تماس ایجاد نمیکنند ولی تفاوت های اساس در ساختار خود پنل دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
 

مرکز تماس asterisk

ویژگی های بارز مرکز تماس asterisk

ساختار متن باز مرکز تماس استریسک ویژگی های بسیار مفیدی را در اختیار کاربران این مرکز تماس قرار داده است ولی در میان این ویژگی ها به چند مورد بسیار محبوب آن اشاره میکنیم:

1- اولین و مهم ترین نکته شکل ساختار و مرجع های کمکی بسیاری برای پشتیبانی از توسعه قابلیت های جدیدی است که به دنیای voip ورود میکنند. برای مثال هنگامی که قابلیت جدید برای مراکز voip تعریف میگردد همه توسعه دهندگان میکوشند با استاندارد سازی آن قابلیت، این ویژگی را برای مرکز تماس استریسک به عنوان یک قابلیت جدید معرفی کنند.

 

2- موضوع دوم پشتیبانی از تمام زبان های برنامه نویسی جهت توسعه و ارتباط با انواع درگاه های ارتباطی دیگر نظیر سایت و …. گوناگون است.

مرکز تماس asterisk

ساختار پیاده سازی مرکز تماس asterisk

پیاده سازی استریسک به طور کلی نیازمند چندین بخش است:

1- مرکز تماس: از یک سرور یا مرکز تلفن های نسل پیشرفته استفاده می شود.

2- تلفن: از تلفن های IP  برای برقراری ارتباط بین داخلی ها استفاده میشود

3- ارتباط با خط سیپ ترانک: برای برقراری ارتباط با خط سیپ ترانک نیاز به دستگاهی نیست چون ماهیت ذاتی استریسک امکان برقراری ارتباط با سیپ ترانک را دارد.

4- ارتباط با خطوط شهری معمولی: برای برقراری این ارتباط از مبدل های fxo برای تبدیل خطوط انالوگ به دیجیتال استفاده می گردد.

پیاده سازی مرکز تماس asterisk

بازار هدف مرکز تماس asterisk

این مرکز تلفن برای چندین دسته از مشاغل مناسب و گزینه مطلوبی می باشد که به آنها می پردازیم:

1- دسته اول به سازمان ها و مشاغلی توصیه می شود که میخواهند با هزینه کم از تمامی امکانات مرکز تلفن های نسل جدید استفاده نمایید. این سازمان ها و شرکت ها از جامعه پرسنلی بین چند داخلی تا 1000 می تواند باشد.

در صورتی که در هنگام نصب تمامی پارامتر های استاندارد پیاده سازی رعایت گردد این مرکز تماس به راحتی می تواند پاسخگوی روزانه تا 50 هزار تماس با تمامی  اپشن های پیشرفته تلفنی نظیر ظبط تمامی مکالمات – مانیتورینگ و …. باشد.

2- دسته دوم به شرکت ها و سازمان هایی توصیه میگردد که شعبه های متعدد دارند و میخواهند تمامی شعب بهم متصل گردد. این مرکز تماس می تواند در صورتی برقراری ارتباط شبکه با تمامی روش های اشتاندارد نظیر اینترانت – اینترنت – رادیو – mpls – فیبر نوری و … ساختار ارتباط خود را حفظ کند و تمامی شعب را به هم متصل نماید.

3- دسته سوم به سازمان ها دولتی و خصوصی همچون شهرداری و بانکها و … که امور سطح بالا نظیر پرداخت قبوض – سیستم نوبت دهی تلفنی – سامانه های کمپینگ سفارشی – ارتباط سایت با مرکز تماس و …… دارند از  میتوانند از امکانات مرکز تماس استریسک استفاده کنند.

 

و مورد اخر:

 مورد بعدی به ارائه دهندگان خدمات voip توصیه میگردد زیرا با داشتن رابط های ارتباطی فراوان میتواند به خوبی تمامی نیاز های آنها را برطرف کند البته برای این دسته از مشاغل گذینه بسیار مناسب تری نظیر freeswitch  و kamailio وجود دارد که در بخش مربوطه به توضیح آن میپردازیم.

 

مرکز تلفن استریسک

درگاه های ارتباطی

بر اساس اخرین نسخه های توسعه یافته و بروز رسانی این نرم افزار، به طور کلی 3 لایه ارتباطی برای این نرم افزار توسعه یافته است که به توضیح آن در ادامه خواهیم پرداخت.

قبلا اشاره کردیم که این نرم افزار از ساختار متنی برخوردار است این بدان معنا است که برای اجرا و انجام کارهای مختلف تلفنی باید تنظیمات را به صورت (متن باز) یا به اصطلاح در قالب dialplan به استریسک معرفی کرد. اکنون به سراغ واسط های سطح بالا تر میرویم.

 

 AMI

این واسط ارتباطی که میتوان اولین واسط توسعه یافته برای استریسک معرفی کرد در واقع درگاه مانتیتورینگ استریسک به حساب می آید زیرا بر اساس (سوکت) توسعه یافته و بسیار سریع رخداد های سیستمی را گزارش میکند. از طرفی قابلیت اجرای دستورات ابتدایی نظیر برقراری تماس و … را دارد و این امکان باعث گردیده که این درگاه ارتباطی، بسیار محم و قابل اطمینان برای سیستم و توسعه دهندگان محسوب گردد.

AGI

این واسط ارتباطی در واقع یک واسط ارتباطی یک طرفه و سطح بالا برای سیستم می باشد. این بدان معناست برای اجرای قابلیت ها سیستمی به همراه انجام امور برنامه نویسی سطح پیشرفته به این درگاه مراجعه میکنیم.

 

در ادامه با ذکر یک مثال به توضیح بیشتر آن میپردازیم. فرض کنید میخواهیم یک سیستم تلفن بانک توسعه بدیم که با ورود تماس به سیستم به صف تماس متصل شویم و از طرفی با ارتباط به درگاه بانکی عملیات های بانکی انجام میگیرد. این یعنی هم از برنامه های سیستمی و از قبل تعریف شده برای سیستم استفاده کردیم و همچنین به واسط های ارتباطی سطح بالا مراجعه کردیم.

ARI

این درگاه که در واقع پیشرفته ترین درگاه توسعه یافته استریسک می باشد و ترکیبی از ماهیت دو درگاه قبلی به همراه امکانات بیشمار دیگر می باشد. از درگاه ارتباطی اول سرعت و ماهیت دو طرفع بودن پاسخگویی  و از درگاه دوم قابلیت اجرای فرمان های سطح بالایی برنامه نویسی را به ارث برده است و از طرفی خروجی های پاسخگویی را بر اساس استاندارد RestAPI  تبدیل کرده که این امر به خودی خود بار زیادی را از دوش توسعه دهندگان برداشته است.

AMI-ARI-AGI

ماژول ها توسعه یافته توسط AHG تلکام

باور های غلط در این باره!

گاهی وقتا بعضی از مدیران برای انتخاب و استقرار یک مرکز تلفن بروز از بین مرکز تلفن های سنتی نظیر پاناسونیک …. و یا مرکز تلفن های ویپ دچار تردید می شوند که آیا سیستم های جدید قابل اعتماد هست یا نه!؟

حقیقت این است که همه ما میدونیم مرکز تلفن در واقع ویترین فروش شرکت و درگاه ارتباطی بین مشتریان و پرسنلی داخلی می باشد و این امر به خودی خود بسیار با اهمیت است.

گاهی وقتا شنیده میشود افرادی که برای انتخاب مرکز تلفن به واحد های مشاوره ما مراجعه کردند از احتمالاتی نظیر قطعی سیستم تلفن ویپ – قعطی تلفن ها در صورت قعطی اینترنت – هک شدن و ……. خیلی چیزای دیگه سخن گفتن.

ولی در واقع یک جواب واحد برای همه اینها وجود دارد که شرکت ها و تکنسین های مربوطه که در گذشته اقدام به راه اندازی سامانه های این چنینی کرده اند از دانش کافی در این زمینه برخوردار نبودن و با بیتوجهی به این امور باعث بروز مشکلات این چنینی شدند که در نهایت برای شانه خالی کردن از مسئولیت، مشکل را به گردن سیستم های ویپ انداختند.
کادر فنی شرکت AHG تلکام برای اطمینان بخشی به مشتریان، از مجرب ترین تکنسین ها در این امر برخوردار است و با عقد قرارداد های نگه داری اطمینان و کارایی حد اکثری را به کرفرماها تضمین می نمایید.

Untitled-3




برای مشاور رایگان و  اطلاعات بیشتر با مشاوران ما در ارتباط باشید.