وب فون برنامهای مبتنی بر وب است که امکان برقراری تماسهای صوتی و تصویرب بر پایه نرم افزار voip را برای ما فراهم میکند. از طرفی دیگر امکان برقراری تماس با خطوط شهری (PSTN) را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. بنابراین میتوان گفت که وب فونها دارای دو ويژگی اصلی هستند که می تواند آنها را از بقیه سیستمهای برقراری تماس متمایز کند: اول اینکه این سیستمها برنامههایی تحت وب هستند. دوم اینکه توانایی برقراری تماس با خطوط شهری را نیز دارند، در واقع از امکانات خطوط ثابت برای برقراری تماس برخوردار هستند. بر ای روشنتر شدن موضوع لازم است که با دو مقوله سافت فون و هارد فون آشنا شویم.
سافت فون یک نرم افزار تحت سیستم عامل است که امکان برقراری تماس را برای کاربران فراهم میکند. سافت فون باید روی سیستم تک تک افرادی که از آن استفاده میکند، نصب شود. در غیر این صورت امکان استفاده از آن برای افراد وجود نخواهد داشت. سافت فونها معمولا برای سیستم عاملهای مختلف به صورت جداگانه توسعه داده میشوند. بنابراین امکان استفاده از آنها روی سیستم عاملها مختلف وجود دارد. اما نکته حائز اهمیت این است که برای استفاده از آن روی هر سیستم عامل لازم است که اپلیکیشن مخصوص آن سیستم عامل را نصب کنید.
هارد فون همان دستگاه قدیمی و سنتی است که در محیطهای کاری و خانهها وجود دارند و از آن برای برقرای ارتباط استفاده میکنند. البته در نطر داشته باشید که هارد فونهایی که در مراکز تلفن به کار گرفته میشوند معمولا از امکانات بیشتری نسبت به تلفنهای خانگی برخوردار هستند. در نتیجه سیستم آنها پیچیدهتر بوده و استفاده از آنها نیازمند آموزش میباشد.
وب فون به عنوان یک تکنولوژی نوظهور در حال گسترش بوده و در آینده میتواند جایگزین مناسبی برای انواع کلاسیک تلفن باشد. اما مزایای استفاده از وب فون هم اکنون هم به صورت کاملا واضح و روشن در مقابل دیدگان ما قرار دارد. مهمترین مزیت فون وب نسبت به سایر سیستمهای تلفن در موراد زیر خلاصه میشود:
بزرگترین چالش تلفنهای سنتی بحث هک و شنود است. همه پلتفرمهای برقراری تماس ممکن است هک شوند. هک در سیستمهای ویپ به دو صورت ممکن است: هک سرور و هک سمت کلاینت.
در هک سرور، سرورهای voip مورد حمله قرار گرفته و هکرها سعی میکنند از این طریق به اطلاعات مرکز تماس دسترسی پیدا کنند. در این روش دو هدف برای هکرها وجود دارد:
هک هسته نرم افزار ویپ کار بسیار سخت و دشواری است که بسیاری از هکرها به علت سختی این کار، قید آن را میزنند و سعی میکنند از سایر روش های هک استفاده کنند.
به علت ضعف در ساخت یا پیداده سازی پنلهای وب که برای ویپ ساخته میشوند، ممکن است دست هکرها به اطلاعات محرمانه و سری برسد و بتوانند از طریق هک نرم افزارهای جانبی به هک ویپ دسترسی پیدا کنند.
معروف ترین پروتکل ارتباطی پروتکل سیپ است. اسکایپ و سیسکو و فیس تایم از سیپ استفاده میکنند. دلیل این کار هم این است که سیپ یک استاندارد است که امکان اتصال دو مرکز تماس را به ما میدهد. حتی اگر این دو مرکز تماس از سیستمهایی کاملا مجزا و متفات استفاده کنند، باز هم امکان برقراری ارتباط بین این دو مرکز از طریق درگاههای ارتباطی سیپ وجود دارد. هکرها باگ ها و پورتهای سیپ را به خوبی میشناسند و میتوانند از آن سوءاستفاده کنند.
در هارد فون و سافت فون از نوع ارتباط کلییر استفاده میکنیم. یعنی اطلاعات به صورت encrypt نشده بین سرور و کلاینت رد و بدل خواهد شد. البته برخی از این تلفن ها از ممکن است از قابلیت رمز نگاری برخوردار باشند که مشهورترین پروتکلهای رمز نگاری در این زمینه پروتکل tlsمیباشد. 95 درصد افرادی که سافت فون یا هارد فون را پیاده سازی میکنند از ارتباطات کلییر استفاده کرده و معمولا رمزگذاری ندارند. بنابراین به راحتی قابلیت شنود دارند. در این حالت کسی که بتواند به شبکه دسترسی پیدا کند، می تواند به راحتی کل ترافیک سیستمهای ویپ را شنود کند. این کار در مرحله ارتباط بین کلاینت و سرور انجام پذیر است. مبنا و پایه سیستم های وب فون بر اساس Encryption است. این فرایند هم در سمت کلاینت در مرورگر اتفاق خواهد افتاد و هم در هسته نرم افزار (رمزگذاری دوطرفه). در غیر این صورت امکان ریجستر کردن وب فون وجود نخواهد داشت. وب فون مرکز تلکام ایران با استفاده از پروتکل https و certificated اینکریپت خواهد شد و امکان شنود را به حداقل میزان ممکن خواهد رساند.
هارد فونها و سافت فونها معمولا تجهیزات و نرم افزارهایی هستند که از خارج از کشور وراد میشوند. در نتیجه برای استفاده از آن ها لازم است نرم افزارهای این سیستمها را کرک کنیم یا هزینههای بسیار زیادی پرداخت کنیم. اما وب فون ما کاملا بومی بوده و توسط دانشمندان جوان ایرانی در مرکز دانش بنیان تولید شده و کاملا با نیازهای کاربران ایرانی همخوانی دارد.
هر چند که شرکتهای ایرانی ارائه کننده تجهیزات هارد فون و سافت فون این ساختارها را تحت پشتیانی خود قرار میدهند اما در نهایت شما با تیم سازنده در ارتباط مستقیم نخواهید بود. اما با استفاده از وب فون ما به پشتیبانی و نگهداری مادام العمر دسترسی خواهید داشت بدون اینکه برای خرابی یا ایجاد مشکل در این سیستمها مشکلی برای کسب و کار شما پیش بیاید.
بحث مانیتورینگ داخلیها هم در هارد فون و هم در سافت فون به صورت یک آپشن پولی در اختیار افراد قرار میگیرد.برای استفاده از این قابلیت باید یک expansion را روی سیستم خود اجرا کنید. در وب فون امکان مانتیتورینگ تلفنهای داخلی که وب فون هستند به صورت جداگانه وجود دارد. برای استفاده از این امکان در وب فون نیازی به پرداخت هیچگونه وجه اضافی نمیباشد. در مانیتورینگ وب فون امکان ایجاد دسترسی مختلف برای هر بخش وجود دارد در نتیجه هر کاربر توانایی مانیتورینگ بخشهایی را خواهد داشت که قبلا برای او تعریف شده باشد و نمیتواند به هر بخشی دسترسی داشته باشد.
استفاده از وب فون بسیار راحت بوده و به آموزش خاصی نیاز ندارد. بلکه هر کسی که توانایی استفاده از اینترنت را داشته باشد، به راحتی میتواند از فون وب به خوبی استفاده کند.
یکی دیگر از مزیتهای وب فون این است که با انواع سیستم عاملها و مرورگرها سازگار است. بنابراین هیچ اهمیتی ندارد که شما با استفاده از چه دستگاهی به وب فون متصل شدهاید. از آنجایی که وب فون یک پنل تحت وب دارد یا استفاده از هر سیستمی و در هر جایی که باشید به راحتی میتوانید تماسهای خود را مدیریت کنید.
1- با افتخار ایرانی بوده و بر اساس نیازهای کاربران ایرانی طراحی شده است
2- استفاده از رمزگذاری دو طرفه برای بهبود امنیت مکالمات
3- دارای تمام امکانات مورد نیاز یک مرکز تماس
4- کاربری راحت
5- امکان مانیتورینگ
6- پشتیبانی و نگهداری ساده
وب فون برای تمامی کسب و کارهایی که به یک مرکز تماس نیاز دارند، مناسب است و می تواند بسیاری از هزینههای جانبی را کاهش دهد. همچنین میتواند امکانات بسیار زیادی را برای مرکز تماس شما به همراه داشته باشد.