راههای زیادی برای برقراری ارتباط در بخشهای مختلف یک سازمان وجود دارد. استفاده از لینکهای رادیویی و استفاده از خطوط اینترنت رایجترین روشهای ممکن برای این کار هستند. لینکهای رادیویی نرخ انتقال اطلاعات بالایی دارند و برای استفاده در مسافتهای طولانی هم مناسب هستند. شما از طریق لینک وایرلس رادیویی میتوانید بخشهای مختلف یک سازمان یا شرکت را به هم متصل کنید. جالب است بدانید انتقال اطلاعات میتواند با این روش به صورت تصویری هم باشد. به طوری که دو شرکت یا دو بخش شرکت به کمک دوربینها، تصاویر را به یکدیگر منتقل میکنند. ارتباط نرم افزاری یا حسابداری هم از دیگر خدمات رادیویی و ویرلس است. در ادامه با مرکز تلکام ایران همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
لینک رادیویی یک اتصال وایرلس بین دو واحد رادیویی در یک شبکه داده است. هر واحد رادیویی از یک ترانسیور و یک آنتن استفاده میکند. معمولاً هر واحد رادیویی در فرکانس های مایکروویو در محدوده 6 تا 23 گیگاهرتز عمل میکند. ظرفیت لینکهای رادیویی با فرکانس افزایش مییابد. این لینکها یک اتصال بیسیم هستند و به گونهای نصب میشوند که بدون هیچ مانعی (مانند ساختمان) واحد به یکدیگر مرتبط میشوند.
در گذشته شرکتها از طریق لینکهای اجاره و یا از طریق اینترنت با یکدیگر ارتباط برقرار میکردند. در سازمانهای بزرگ که برقراری ارتباط بین بخشهای مختلف کمی دشوارتر بود، اینترنت کار را راحت میکرد. اما سرعت پایین انتقال دادهها و هزینه بالا از جمله مشکلات و محدودیتهای روشهای قدیمی بود.
اکنون فناوری اینترنت رادیویی و لینک وایرلس رادیویی به عنوان بخشی از خدمات اکتیو شبکه جایگزین روش لینک اجارهای و اینترنت شده است. به طوری که بتوانید با هزینهای مقرون به صرفه و سرعت بیشتر، قابلیت تبدیل به پروتکل IP را هم داشته باشید.
وقتی از لینک وایرلس رادیویی صحبت میکنیم، یعنی مجموعهای از خدمات که به افزایش پهنای باند اختصاصی کمک زیادی میکند. از سوی دیگر کیفیت بهتر اینترنت را همزمان با کاهش هزینهها به همراه دارد. وابسته نبودن به بسترهای مخابراتی هم از دیگر مزیتهای استفاده از لینک وایرلس رادیویی است. ایجاد شبکه امن به کمک رمزنگاری شبکه یا ایجاد محدودیت در برقراری ارتباط هم یکی دیگر از مزیتهای لینکهای رادیویی میباشد. نمیتوان از سرعت بالای این شبکه برای انتقال اطلاعات هم چشم پوشی کرد.
برای ارائه لینک وایرلس رادیویی از فرکانسهای آزاد و مجاز 2.4 و 5.8 گیگاهرتز استفاده میشود. اگر میزان فاصله لینکهای رادیویی از 50 کیلومتر بیشتر باشد، شرکت موردنظر باید از سازمان تنظیم مقررات رادیویی مجوز دریافت کند تا به او اجاره فرکانس از لینکهای وایرلس مایکروویو داده شود.
بسترهای امن ارتباطی برای شعب سازمانهایی که فاصله بین آنها از 50 کیلومتر بیشتر است، روش مناسبتری است.
برای راهاندازی و ارائه خدمات رادیویی به دو روش نقطه به نقطه (point to point) و یا یک نقطه به چند نقطه (point to Multi point) استفاده میشود. در روش نقطه به نقطه دو ساختمان به یکدیگر متصل میشوند و در روش یک نقطه به چند نقطه هم ارتباط بین چندین ساختمان برقرار میشود.
برای برقراری ارتباط بین یک نقطه به نقطه دیگر به امکانسنجی نیاز داریم. به این معنا که یک تیم نقطه A به نقطه B را بررسی کند تا وضعیت آن مشخص شود. برای مثال ممکن است امکان نصب و راهاندازی وجود نداشته باشد. در صورتی هم که امکان نصب وایرلس رادیویی وجود داشته باشد، باید تمهیدات لازم در نظر گرفته شود. نصب دکل، میزان ارتفاع از سطح زمین، انتخاب نوع رادیو برای میزان مسافت و میزان حجم اطلاعاتی که باید از لینک رادیویی انتقال داده شود و … بررسی شوند.
نصب و ارائه خدمات رادیویی و وایرلس با کمک تیم مجرب متخصص انجام میشود. به منظور حفظ امنیت و رمزنگاری ارتباطات رادیویی از پروتکل های tunneling استفاده میشود. این سیستم میتواند با استفاده از پروتکلها از اطلاعاتی که بین نقاط منتقل میشود، محافظت کند.
پس از نصب هم باید تست کیفیت از آن انجام شود. به این صورت که از طریق کیفیت SLA میتوان خدمات را بررسی و تست کرد. با وجود سطح معین کیفیت خدمات یا همان SLA، خدمات ارائه شده به مشتریان براساس توافقات بین مشتری و شرکت انجام میشود.
یکی از خدمات مرکز تلکام ایران راه اندازی شبکه های وایرلس در سطح داخلی است. در این رابطه یکپارچگی ساختمان چند طبقه، تضمین پوشش شبکه در سراسر ساختمان و پایداری اینترنت برای تمامی کاربران در نقاط مختلف ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مرکز تلکام ایران با داشتن تیمی مجرب میتواند در این زمینه خدمات قابل توجهی را ارائه دهد. همچنین به دلیل داشتن پروتکل تانلینگ میتوانید امنیت شبکه را هم تضمین کند. سپس با کمک SLA تست خدمات انجام میشود تا اصطکاک با مشتریان به صفر برسد و ارائه خدمات رادیویی برحسب توافقات انجام شده در قرارداد صورت بگیرد.