معرفی نرم افزار VMware Vcenter converter و کاربردهای آن 

 اگر جزو کسانی هستید که با مجازی سازی سر و کار دارید حتم نام کمپانی مشهور VMware را شندیه‌اید. این شرکت در سال 1998 فعالیت خود را آغاز کرده و تا کنون محصولات متنوع و کاربردی زیادی را به بازار عرضه کرده است. یکی از کاربردی‌ترین نرم افزارهای این شرکت، نرم افزار  VMware Vcenter converter است که برای ساخت ماشين‌های مجازی به کار گرفته می‌شود. 

 معرفی نرم افزار VMware Vcenter converter

نرم افزار VMware Vcenter converter یک پلتفرم تبدیل ماشین واقعی به ماشین مجازی می‌باشد. مجازی سازی به شما کمک می‌کند که منابع سخت افزاری یک مجموعه را بین چندین سیستم عامل به اشتراک بگذارید. نرم افزار VMware Vcenter converter به شما کمک می‌کند که به ساده‌ترین شکل ممکن فرایند مجازی سازی را انجام دهید. برای این کار کافی است که نام کاربری و کلمه عبور و دسترسی‌های مورد نیاز را در اختیار این نرم افزار قرار دهید تا به صورت خودکار فرایند مجازی سازی را برای شما انجام دهد. نرم افزار VMware Vcenter converter به شما این امکان را می‌دهد که سطح دسترسی به درایوها و دیسک‌ها را تنظیم کنید. همچنین  امکان پیکربندی دسترسی به شبکه را برای شما فراهم می‌کند و  حتی می‌توانید برای ماشین مجازی خود یک ip اختصاصی تعیین کنید. 

 

 

نرم افزار VMware Vcenter

 امکانات VMware Vcenter converter

Vcenter یکی از نرم افزارهای مجازی سازی متمرکز نظارت و مدیریت منابع برای مجازی سازی VMware vSphere است. وی سنتر کارهای زیادی از جمله تأمین و تخصیص منابع، نظارت بر عملکرد، اتوماسیون گردش کار و مدیریت امتیازات کاربران را انجام می‌دهد. این نرم افزار مدیران شبکه را قادر می‌سازد تا چندین سرور ESX و ESXi و ماشین‌های مجازی (VM) را از طریق یک کنسول مدیریت کنند.

بسیاری از ویژگی‌های کلیدی vSphere برای عمکلرد به سرور VMware Vcenter نیاز دارند. برای مثال برنامه نویس منبع توزیع شده VMware (DRS)، قابلیت دسترسی بالا vSphere (HA)، تحمل خطای vSphere (FT) و VMware vMotion ویژگی‌هایی هستند که به این نرم افزار نیاز دارند.

ساختار و معماری وی سنتر (vCenter)

ساختار سرور vCenter از سه جز (components) اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

  • 1- vSphere Web Client: یک برنامه وب که به عنوان رابط کاربری vCenter Server عمل می‌کند. این قسمت به مدیر شبکه در نصب آسان نرم افزار کمک می‌کند. همچنین دسترسی آسان به ماشین‌های مجازی را هم ایجاد می‌کند.
  • 2- vCenter Server Database: این قسمت داده‌های سرور را از موارد موجود جدا و منابع را ذخیره می‌کند. هر نمونه از سرور vCenter به پایگاه داده مجزا نیاز دارد.
  •  
  • 3- vCenter Single Sign-On: این قسمت در vSphere 5.1 معرفی شده است و کاربر را قادر می‌سازد بدون دسترسی به احراز هویت بیشتر، از یک کانال ورود برای دسترسی به کل زیرساخت vSphere استفاده کند.

ویژگی های اصلی نرم افزار سرور vCenter

ویژگی‌های اصلی نرم افزار سرور vCenter

از جمله ویژگی‌های این نرم افزار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدیریت چند هایپروایزر: سرور VMware vCenter مدیریت یکپارچه‌ای را برای میزبان‌های VMware و Microsoft Hyper-V ارائه می‌دهد.
  •  
  • پروفایل‌های میزبان: این ابزار پیکربندی میزبان ESX و ESXi را خودکار می‌کند. یک مدیر vSphere می‌تواند با استفاده از پروفایل‌های میزبان یک پیکربندی استاندارد ایجاد کند. به طوری که بتواند به عنوان نوعی طرح برای همه میزبان‌های دیگر عمل و پیکربندی را در همه میزبان ها یا خوشه‌ها ایجاد کند.
  •  
  • راه اندازی مجدد خودکار ماشین مجازی: نرم افزار VMware vCenter از vSphere HA برای جمع آوری ماشین‌های مجازی و میزبان‌های آن‌ها در یک خوشه استفاده می‌کند. در صورت خرابی سرور، vSphere HA، به طور خودکار این ماشی‌نهای مجازی را بر روی میزبان‌های دیگر در خوشه راه‌اندازی می‌کند.
  •  
  • مدیریت پچ vSphere Update Manager (VUM): این نرم افزار می‌تواند به طور خودکار میزبان‌های ESXi و برخی از VM، Microsoft و Linux را اسکن و متصل کند.
  •  
  • ادغام با سایر نرم افزارها: سرور vCenter Server که با vRealize Suite و vCloud Suite ادغام می‌شود و می‌تواند کارها را به صورت خودکار انجام دهد.
  •  
  • vRealize Log Insight برای سرور: به کمک نرم افزار وی سنتر می‌توانید قسمت داشبورد مدیریت گزارش را شخصی‌سازی کنید. همچنین به مدیر شبکه کمک می‌کند تا داده‌های گزارش سیستم را تجزیه و تحلیل، مشکلات را شناسایی و سازگاری سیستم را بررسی کند.
  •  
  • vCenter حالت پیوند دهنده سرور: این ویژگی مدیر شبکه را قادر می‌سازد vSphere را مشاهده کند و از حالت Linked Mode برای اتصال چندین سیستم سرور vCenter و اجازه اشتراک اطلاعات به آن‌ها استفاده کند. حالت لینک شده به طور خودکار تمام منابع جدید ایجاد شده توسط سرپرست از جمله نقش‌ها، خط مشی‌ها و مجوزها را در سیستم‌های پیوند دهنده سرور vCenter تکرار می‌کند.
  •  
  • رابط‌های برنامه‌نویسی برنامه (API): سرور VMware vCenter از APIها برای برقراری ارتباط و ادغام با نرم افزارهای شخص ثالث استفاده می‌کند.
 
 

مجازی سازی

مزیت و معایب سرور vCenter

سرور VMware vCenter می‌تواند VM را ساده سازی کند. بنابراین مدیر شبکه می‌تواند عملکرد نرم افزار VM را به طور مداوم کنترل کند تا از دسترسی غیرمجاز آن جلوگیری شود. از دیگر مزیت‌های این نرم افزار می‌تواند به گردش خودکار آن اشاره کرد. بنابراین اثرات خرابی سیستم را به حداقل می‌رساند.

مزیت دیگر VMware Vcenter converter پشتیبانی از انواع ماشین‌های فیزیکی است. به این معنی که که این نرم افزار از نسخه‌های دسکتاپ و  سرور هر دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز پشتیبانی می‌کند. در نتیجه برای اجرای آن با مشکلی جدی روبرو نخواهید بود. همچنین امکان ایجاد هماهنگی بین این سیستم‌ها به اعلاترین حد خود خواهد رسید. 

یک سرور vCenter می‌تواند هزاران ماشین مجازی را مدیریت کند. حالا اگر حالت Linked Mode را فعال کنید می‌توانید چندین نمونه را به هم متصل کنید. اگرچه این ظرفیت و قابلیت چشمگیر است اما می‌تواند یک نقطه ضعف نیز باشد. از آنجا که یک پایگاه داده سرور vCenter تمام داده های سرور را ذخیره می‌کند، هرچه تعداد مجازی سازی‌ها در یک نمونه بیشتر باشد، احتمال محدودیت در پایگاه داده بالا می‌رود. در نتیجه ممکن است به سرور اضافیvCenter نیاز پیدا کنید.

نقص دیگری نرم افزار VMware vCenter این است که برای نسخه‌های بعدی vSphere عمل نمی‌کند. پس باید vCenter Server Appliance (vCSA) را به عنوان مدل استقرار نهایی جایگزین کنید. اگر چه vCSA مبتنی بر Linux از قبل پیکربندی شده و مقیاس پذیری بیشتری را به همراه دارد، اما فقط بر روی سخت افزار مجازی اجرا می‌شود.

برای استفاده از خدمات مجازی سازی مرکز تلکام ایران روی دکمه زیر کلیک کنید